Ett ledord hos oss på Moderna Måleriet har alltid varit att leverera tjänster med högsta kvalité och att samtidigt värna om vår miljö, och vi har genom utbildning och erfarenhet  både kunskap och kännedom om moderna produkter och metoder, men vi vet också vilka fördelar och möjligheter som finns i att använda det traditionella metoderna.

Ur miljöaspekt använder vi oss gärna av vattenbaserade färger, men ditt behov avgör självklart valet av färg, och vi använder oss bland annat av miljövänliga färger från Alcro, som är  den tillverkare som tilldelats flest EU-blommor av svenska SIS miljömärkning.
Kriterierna för miljömärkning av färg omfattar bland annat krav på att råvaran framställs på ett miljöanpassat sätt, och att halten av lösningsmedel är starkt begränsad, samt att ingredienserna i färger ska inte vara giftiga eller cancerframkallande. Miljöfarliga ämnen som exempelvis bly, kvicksilver eller nonyfenoletoxilat tillåts överhuvudtaget inte.

Många av Alcros färger rekommenderas också av Astma- & Allergiförbundet och sammantaget har Alcro-Beckers flest miljömärkta färgprodukter i Europa.

Vi arbetar kontinuerlig för att göra minsta möjliga negativa påverkan på vår miljo och föratt säkerställa detta försöker vi i största möjliga mån:
» arbeta med miljöcertifierade produkter.
» använda oss av miljövagn för rengöring av verktyg.
» utbilda vår personal i frågor kring miljö

Warning: Unknown: open(/var/www/modernamaleriet.se/public_html/files/tmp/sess_l85hp1klq9ssfthgkvicgjg011, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/modernamaleriet.se/public_html/files/tmp) in Unknown on line 0